Oppdatering av database

Jevnlig oppdatering av programdatabaser sikrer at datamaskinen alltid er beskyttet. Fil-Antivirus, Sikker surfing og Virusskanneoppgaver bruker programdatabaser til å oppdage og nøytralisere virus og annen skadelig programvare på datamaskinen. Programdatabasene oppdateres regelmessig med nye trusler og måter å bekjempe dem på, derfor er det viktig å oppdatere databasene jevnlig.

Kaspersky-programmet laster ned programdatabaser, programmoduler og nye programversjoner fra Kasperskys oppdateringsservere, og installerer dem på datamaskinen.

Merk: Du må ha tilgang til Internett for å koble til oppdateringsserverne og laste ned oppdateringer.

Du kan laste ned oppdateringer for programdatabasene på en av følgende måter:

Aktiver/deaktiver automatisk nedlasting av databaseoppdateringer for Kaspersky-programmet

Se etter databaseoppdateringer for Kaspersky-programmet

Du kan kjøre en oppdatering av programmet på My Kaspersky. Les hjelpedelen for My Kaspersky for mer informasjon om oppdatering av programmet på My Kaspersky.

Du kan velge om du vil installere nye versjoner av programmet automatisk, motta varsler når nye versjoner blir tilgjengelige eller ikke installere nye versjoner.

Velge hva du skal gjøre når det finnes nye programversjoner

Se etter en nyere versjon av programmet manuelt

Du kan også se om det finnes en ny versjon av programmet ved å klikke på Se etter nye versjoner på fanen Oppdater i vinduet for programinnstillinger.

Under en oppdatering sammenlignes programversjonen og programdatabasene på datamaskinen med de oppdaterte på oppdateringsserverne. Hvis du har den nyeste versjonen av databasene på datamaskinen, vil vinduet Oppdatering vise en melding om at programdatabasene er oppdatert. Hvis programdatabasene er forskjellige fra de som er tilgjengelige på oppdateringsserverne, vil kun komponentene som mangler bli lastet ned og installert på datamaskinen. Gradvise oppdateringer av programdatabaser tar mindre tid og krever mindre nettrafikk.

Kaspersky-programmet kan også vise en detaljert rapport over resultatene til oppdateringsoppgavene i vinduet Rapporter.

Vise en rapport om en oppdateringsoppgave